Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 130 návštěvníků)

skalický trdelník na plech - s DP zo slovenského MMB

0.0
skalický trdelník na plech - s DP zo slovenského MMB

Potřebné ingredience

recpet som prebrala zo slovenského MMB :
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4193 - autorkou je paní Andrea Gajarová (ajkagajka) ID 1976 - týmto jej velmi ďakujem, že mi s velkou radosťou dovolila zverejniť tento fakt vynikajúci receptík aj pre maminky a pekárky s českého MMB......:))

Postup přípravy

Prísady :
NA CESTO: *250ml mlieka *2PL rumu *3PL rozpusteného masla *štipka soli *3 žĺtky *400g polohrubej múky *8PL cukru *1 bal. sušené droždie NA POTRETIE CESTA: *1rozšľahaný bielok NA POSYPANIE CESTA: *200g nasekaných vlašských orechov NA POSYPANIE TRDELNÍKA: *práškový cukor zmiešaný s vanilkovým




Cesto na túto dobrôtku môžte pripravovať v pekárničke, ale kľudne aj ručne. Isto bude aspoň z polovice taký dobrý ako je ten náš, pravý skalický!
o pekárničky najprv nalejeme tekuté prísady.
Potom pridáme „suché“.
Zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie cesta.
Medzitým si nasekáme oriešky.

Rozvaľkané opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. / Pokial je cesto riedšie, neľakajte sa, ja som ho najkor šupla na pomúčený vál, pokúlala ho, aby sa tak nelepilo a potom som ho bez válania rovno ,,kydla,, na ten peč. papier / už na plechu/ a pomúčnými rukami naťahovala upravovala a rozcopakávala po celej ploche / ako cesto na pizzu/. Keď už máte cesto na papieri, tak ho celé potrite vaječným bielkom.

Posypeme orieškami. Pečieme na 180°C cca 25 minút. Treba ho sledovať

Ešte horúci trdelník bohato posypeme cukrom / najlešie je najskor ho pocukrovat jedným vanilkovým cukorm po celej ploche a potom husto posypat práškovým/ - cukrujteme ho ešte horúci.

mňam, mňam - je úúúžasný..............:)))

Takto vypadá originál Skalický trdelník, pečie sa na špciálnej forme a kedže tu nemam a trdelík milujeme tak som si dovololia skopírovat sem tento recpet aj s origoš fotkami od pani Andrea G. (ajkagajka) ID 1976 zo slovenského MMB . lebo verím, že aj tu si najde hodne priaznnivcov.......:)
Trdelník sa dá robit v roznych obmenách, napr. miesto orechov sa može dat škorica s cukrom akakaoum, alebo čisto vanilkový - už podla fantázie........

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

HankaH 13. 7. 2017, 21:51
Je výborný! A to, že je těsto řídší, není chyba v receptu. Čím řidší kynuté těsto je, tím vláčnější je pak upečené. Při kynutí řídkost a lepivost nevadí ničemu a já pak lehce pomoučila pečící papír, vyklopila ho na něj a pak opět rošku mouky pod vál. A super. Lepivé je hlavně proto, že je v něm méně tuku než v jiných kynutých těstech. Takže přidáváním mouky se lepivosti nezbavíte, jen, bude výsledek tužší. Díky moc za receptík! :-) (Y) |:o) (L) (clamp)
PetraRol 2. 3. 2017, 20:57
(Y) (Y) (Y)
novackova 2. 3. 2017, 9:26
(Y) (Y) (Y) (F)
petulinek1 2. 3. 2017, 9:10
(Y) je super,včera odpoledne upečený a za chvíli byl pryč
patenka76 3. 2. 2017, 22:21
Musím vyzkoušet.. ,-)
jarkat 3. 2. 2017, 22:15
pečeno (Y) zítra ochutnáme :-) (C)
laskonka333 15. 3. 2015, 12:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 15. 3. 2015, 10:09
(Y) (Y) (Y)
Honzulka 15. 3. 2015, 9:24
Tak bohužel,ani mně se nepovedl... :-SDělám kynutá těsta již docela dost let,ale toto těsto mi prostě nevykynulo... 8-|I tak jsem ho šoupla na plech a dala upéct.Je trožku tužší.. (L)ale s čajem to možná dáme... (H)Pokud zkusím ještě jednou,tak zkusím s kalsickým droždím a uvidíme... :´(
babkamt 18. 10. 2014, 18:42
(Y) (Y) (Y)
blanor 18. 10. 2014, 18:09
Ňam, vypadá to skvěle (Y)
marti.om 8. 10. 2014, 23:20
Můžu dát místo sušeného droždí čerstvé?
meryat 8. 10. 2014, 23:08
Jemine, to je senzace (clamp) Trdelník znám, švagrinka nam jednou za čas donese a moc chutná. Tak to vyzkouším na plechu (Y) Díky (F)
gabikaKa 8. 10. 2014, 21:20
Ja z cesta na trdelník robím rohlíčky. Zatočím, potriem bielkom a "namočím" do misky s posekanými orechmi a cukrom.
lidare 8. 10. 2014, 19:08
(Y) :-) (C) (clamp)
skorpici 2. 2. 2010, 13:37
(Y) (Y) už jsem ho vyzkoušela,je úžasný a výborný,pekli jsme ho na trubičkách na kremrole a neměl prostě chybu.
barewica 17. 12. 2009, 18:40
Nevim sice jak chutná trdelník *-) *-),ale to co jsem vytáhla z trouby :-p :-p byla |:o) |:o) (Y) (Y) (Y)mnamka. (zajic) (zajic).Jen jsem na rady z komentařů dala 500kg moukz a asi 200ml mléka a těstíčko super (clamp) (clamp)
luciana de chile 19. 6. 2009, 20:55
(Y) (Y) (Y) (Y)
Jorix 14. 5. 2009, 13:10
Právě se ho chystám upéct (candle) ;-) Dám vědět, jak dopadl :-)
Jorix 14. 5. 2009, 19:50
@Jorix Tak - hotovo, trdelník je super :-) |:o) Dala jsem 500 g mouky a cca 210 ml mléka (prostě o malinko méně než čtvrt litru), jak tu kdosi psal v komentářích, a těsto bylo krásně akorát, nelepilo se a dobře se s ním pracovalo. Ochutnávala jsem ho ještě teplý, uvidíme, jaký bude po vychladnutí (F) Jo, a na posypání je vynikající moučkový cukr s vanilkovou příchutí od dr. Oetkera, jeden balíček vyjde akorát na plech :-)
novabar 12. 5. 2009, 11:54
Právě jsem dopekla a jsem zvědavá jak bude chutnat. Ale nevím jak vydržím než vychladne, mám na něj strašnou chuť (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie